Veel winkeliers houden deuren toch gesloten

De totale lockdown werd ingaande zondag versoepeld. Hierdoor hebben bedrijven en andere zaken, waaronder ook winkels en supermarkten, de gelegenheid om zich weer open te stellen voor het publiek. Maar het is veel burgers gisteren opgevallen dat bepaalde winkels hun deuren potdicht hielden. “Het leek erger dan wat ik tijdens de lockdown heb meegemaakt. De meeste winkels waren toen nog voor de helft open, maar gisteren waren zij potdicht”, zegt een burger tegen de krant. De redactie sprak in het kader hiervan enkele winkeliers die bereid waren een reactie te geven. Opvallend genoeg werd aangegeven dat zij wel blij zijn dat zij de winkeldeuren weer normaal kunnen opendoen, maar dat zij nu verlegen zitten om de hoeveelheid producten die zij op hun schappen over hebben. “Ik ben blij dat ik weer normaal open kan en mee kan doen met de verkoop, maar hoe sta je open voor het publiek met een halflege winkel? Het is half leeg en half vol. De verkoop kan ik wel aan, maar door gedeeltelijk open te staan”, zegt een winkelier. “Ik hoop dat ik tenminste meer kan verdienen om zo weer het magazijn aan te vullen. Het gaat in ieder geval niet meer kunnen worden hoe het eerder was, maar ik hoop dat er een grote verbetering kan komen in bepaalde zaken”, zegt een andere winkelier.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: