VHP en Hoefdraad werken samen om ‘default rating’ te voorkomen

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) is op dit ogenblijk samen met de regering, waaronder minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, bezig om te voorkomen dat Suriname gedowngrade wordt naar ‘default’. Deze downgrading zal zeker komen, indien het land niet in staat is de rentes over de genomen miljoenenleningen af te lossen. Deze informatie verneemt Dagblad Suriname vanuit bronnen binnen zowel regeringskringen als de opkomende regeercoalitie gevormd door de VHP, Abop, NPS en PL. De nieuwe coalitie zou hiermee een poging willen nemen om eventuele problemen te voorkomen, wanneer de nieuwe regering in augustus aantreedt. De kredietwaardigheid van Suriname is door Fitch en Standard & Poor’s gedegradeerd tot CCC+, oftewel “hoog risico en junk”. Default is voor landen die hun schulden niet terug kunnen betalen. Crediteuren kunnen heel ingrijpende maatregelen treffen om aan hun geld te komen.  Dat Suriname in een economische crisis zit en moeilijk zijn schulden kan aflossen, is internationaal geen geheim meer. Door de ratings van de creditbureaus is de waarde van de internationale obligaties (bonds), die uitgegeven zijn om geld te kunnen lenen, flink in waarde gedaald.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: