Melvin Bouva, ooit gehoord van zelfrespect en eer aan jezelf houden?

Melvin Bouva, voor velen het verhaal van hard werken en succes, althans totdat het misloopt. Bouva is geen onbekende voor de Surinaamse samenleving. In 2004, lang voordat het land onder de juk was van de Valutawet, Amnestiewet, Wet op Staatsschuld en Naschoolse Opvang, was Melvin Bouva al een jongeman met naam. Hij was toen al lid van het eerste gekozen Jeugdparlement en tot 2007 ook voorzitter hiervan. Bouva was bestemd voor succes. Op vele opzichten heeft hij dat waargemaakt. Hij studeerde af van de universiteit en werd gekozen door het volk als lid van lands hoogste college. Als parlementariër heeft hij de afgelopen jaren het volk gediend. Niet alles ging goed. Maar Bouva heeft altijd op zeer gepassioneerde wijze de visie van de paarse partij niet alleen uitgeleefd, maar ook verdedigd. Geen mens heeft het recht om aan de levensvisie van een ander te komen, maar als zaken verkeerd gaan moeten die wel aangepakt worden.

Grote ramp

Rampen zijn vaak een aaneenschakeling van kritieke gebeurtenissen. Vaak zijn er ook al indicaties. Dat ons land in crisis was en is, zeker sinds begin 2015, staat als paal boven water. Melvin Bouva heeft dat vaker in verschillende vormen toegeven. Waar het aan schortte, was de oorsprong en aanpak van die problemen. Excessieve uitgaven, uitkeringen, subsidies, buitenlandse reizen en gewoon openlijke corruptie zijn in de afgelopen jaren steeds evident geweest. Melvin Bouva heeft het als lid van de top van de paarse partij van dichtbij gezien en meegemaakt en meegedaan. Wat hij ertegen heeft gedaan, is een mysterie. Het argument dat heel vaak uit de mond van Bouva te horen was, was dat de voorgaande regeringen, zeker de Frontregeringen, maar waarschijnlijk ook die waarvan paars deel uitmaakte, niets hebben gedaan aan productie en diversificatie van de economie. Daarom is er in Suriname een crisis en zeker niet door de njang patoe van de Naschoolse Opvang waarin Bouva prominent vertegenwoordigd was. Heel vaak kreeg het volk te horen dat in de afgelopen jaren niets is gedaan voor “ontwikkeling”. In het parlement was “jullie zijn weggestemd” het vaste argument voor de oppositie. Waar de ontwikkeling van de diversificatie van de economie en de productiesector tussen 2010-2020 is, moeten we even zoeken. Aan de andere kant is voor alle mislukte en rampprojecten jammer genoeg onvoldoende plaats in de krant.

Weggestemd

“Wel, geachte Melvin Bouva, wie is nu massaal weggestemd door het volk? Zeker geen regering die gezorgd heeft voor diversificatie van de economie en een geweldige productiesector. Wel een regering die miljarden en miljarden aan schulden achterlaat voor de komende regering en wellicht nog vele die erna zullen komen. In het ‘To the point’ op Apintie vroeg u nog aan Patricia Etnel waarom de NPS en haar partners weggestemd waren door het volk in 2010. Daarop kreeg u antwoord. Het volk stelt diezelfde nu aan u. Misschien dat u vergeten bent dat diezelfde Etnel ruim 10 maal meer stemmen behaald dan u (6.583 voor Etnel en 673 voor Bouva).  Misschien betekent dat niet veel voor u, maar is wellicht het duidelijkste signaal dat het volk aan u kon geven. Op Facebook heeft u tot tweemaal toe geprobeerd te redden wat er te redden viel na het debat. “Nergens wordt mijn naam in diskrediet gebracht…integendeel staat.., …deze nationaal en internationaal hoog aangeschreven.” “..mij klein krijgen gaat niet yere..” Misschien moet u dat heroverwegen. Misschien is het tijd voor zelfrespect. Misschien is het tijd om de eer aan uzelf te houden? Vooral ook als u denkt dat de Desi Bouterse Highway, die door velen een zijstraat wordt genoemd voor u “één van de grootste infrastructurele werken van ons land is”. Dan is het gewoon tijd voor wat rust.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: