Woningbrand Tillystraat

De brandweer kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag 17 juni omstreeks 02.11 uur een melding van een woningbrand aan de Tillystraat te Kwatta. Het betreft in deze een hoogbouwwoning van steen en hout. Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat de brand op de begane grond in een slaapkamer begon. Toen de brandweer ter plaatse arriveerde, bleek dat de brand reeds geblust was. De bewoner, die tevens eigenaar is van het pand, had met behulp van emmers water het vuur geblust. De brandweer hoefde geen feitelijke bluswerkzaamheden te verrichten. Eén van de bewoners zat op het moment van het ontstaan van de brand, buiten. Plotseling zag hij rook uit de kamer komen. Hij pakte heel snel een emmer en vulde deze steeds met water om daarmee de brand te doven.

Pinas zegt dat het huis wel tegen brand is verzekerd. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Vanwege de hitte zijn de shutterglazen gesprongen, een bed met matras is geheel afgebrand, een televisie in de slaapkamer, enkele boeken en het plafond hebben brandschade opgelopen. De oorzaak van deze brand is vooralsnog onbekend. De politie van Kwatta is belast met het onderzoek.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: