Kandidaat-ministers moeten wachten op telefoontje voorzitters

Santokhi: ‘Ik heb een sterk team beloofd’

Zolang mensen niet persoonlijk een telefoontje van de voorzitters van de coalitiepartijen VHP, Abop, NPS en PL hebben gekregen, zijn ze geen kandidaat om minister te worden. Tot deze conclusie komt VHP-voorzitter, tevens presidentskandidaat, Chan Santokhi. “Tot we inhoudelijk rond zijn, doen we geen mededelingen over namen. Ik weet dat er in het geruchtencircuit allerlei namen de ronde doen. Al die berichten kunt u plaatsen onder de categorie fake”, benadrukt de VHP-leider tegenover Dagblad Suriname. In de wandelgangen doen geluiden de ronde dat de oranje partij deze week kandidaten zal scouten voor de invulling van de verschillende ministersposten.  Santokhi stelt dat de partijen nu werken aan het regeerakkoord. Pas als alle vier partijen inhoudelijk eens zijn, kan overgegaan worden tot de personele invullingen van posten. “Dan pas weten we welke match het beste past. Natuurlijk staat de partij niet stil in haar denken en hebben we al geruime tijd een inventarisatie gemaakt van personen die geschikt kunnen zijn. De screening gebeurt op basis van een profielschets, waarbij onder andere wordt gekeken naar deskundigheid, daadkracht en integriteit. Ik heb een sterk team beloofd en dat gaan we ook presenteren. Het wordt een mix van jong en oud, gendervriendelijk en divers qua cultuur en deskundigheid”, aldus de VHP-voorzitter.

Invulling posten door VHP

Volgens eerdere mededelingen krijgt de VHP, naast het presidentschap, de volgende ministersposten: Financiën & Planning , Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel & Internationale Samenwerking , Landbouw, Veeteelt en Visserij, Defensie , Arbeid, Handel & Industrie , Volksgezondheid & Milieu, Sport & Jeugdzaken, Openbare Werken, onderminister Justitie & Politie en onderminister Onderwijs & Technologische Ontwikkeling. Ook het vicevoorzitterschap van De Nationale Assemblee wordt ingevuld door de VHP. De installatie van het nieuw parlement is op 29 juni. Nadat de leden toegelaten en beëdigd zijn, worden de voorzitter en vicevoorzitter gekozen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: