Diefstal in lockdownperiode leidt tot grote frustraties

In gesprek met Dagblad Suriname zegt een verontwaardigde burger dat zij recentelijk tot 2 maal slachtoffer is geworden van diefstal. “Eerst hebben ze mijn fiets gestolen en een dag erna 2 grote gasbommen.” Hoe kan het in een periode van total lockdown? Ik kan het niet geloven. Ik werd normaal wakker in de ochtend en volgens routine ging ik naar de keuken om te koken. Maar het gasfornuis deed het niet. Ik snapte het niet en dus ben ik een kijkje gaan nemen in mijn achtertuin. Tot mijn grote verbazing waren beide gascilinders er niet. Eentje was nog vol. Dit is totaal niet te begrijpen. Een persoon kan dit niet in zijn eentje. Zelfs voor 2 mensen is het zwaar. Dus een hele groepje is komen stelen. Hoe ze het hebben weggedragen is ook een mysterie. Mijn hond is verdwenen. Ik zie alleen zijn ketting. Maar dat beestje hebben wij overal gezocht zonder resultaat. Het is verschrikkelijk. Een dag eerder is mijn fiets al verdwijnen. Nu in de lockdown kan ik geen kant op. De politie is gekomen, maar tot de poort gebleven. Ze zijn niet eens gaan kijken. Ze hebben mij aangegeven dat ik later op die dag een bewijs van aangifte zou krijgen. Maar die agenten zijn nooit meer gekomen. Ik kan niet op straat want volgens de regels is mijn beurt pas voorbij. Hoe moet ik koken? We hebben in de tussentijd een ‘choelah’ gemaakt. Maar hout zelfs gaat op. Gelukkig hebben mijn buren wat geholpen. Maar het is totaal niet te doen. Ik ben ten einde raad”, besluit de burger.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: