Jogi: ‘Verplicht de winkels om open te gaan!’

Veel winkelzaken binnen en buiten Paramaribo houden sinds de stijging van het aantal Coronabesmettingen hun deuren gesloten of houden klanten buiten. Enkele winkels verkopen goederen via het traliewerk. Daarnaast zijn de drastisch verhoogde prijzen van goederen een strop in de nek. Voor de consument, die nu vanwege een total lockdown op basis van een lettervolgorde slechts één dag in de week naar de winkel mag voor boodschappen, is dit een ware ramp. VHP-assembleelid Mahinder Jogi vindt dat de overheid, en in deze het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T), met spoed een gesprek moet aangaan met de verschillende winkeliersvereniging om een oplossing te brengen in deze situatie. Als dat geen oplossing biedt, zou de overheid volgens hem de winkeliers en supermarkthouders moeten verplichten om de deuren open te gooien. “Verplicht de winkels om open te gaan! Degenen die daaraan geen gehoor geven, moet men hun vergunningen intrekken”, benadrukt de volksvertegenwoordiger. Hij voegt eraan toe dat het nu geen zin heeft om mensen op basis van een lettervolgorde één per week maar naar de winkel te laten gaan als de zaken toch gesloten blijven.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: