Santokhi: Laten de maatregelen niet erger zijn dan Covid zelf!

Op donderdag 11 juni omstreeks 12:00 uur hielden de nieuwe coalitie-partners, althans Chan Santokhi, Gregory Rusland en Ronny Brunswijk, een korte persconferentie in de Olifant.

Het belangrijkste bespreekpunt was de verkeerde berichtgeving van journalist Roeloff Hemmen van het Nederlands medium BNR als zou Chan Santokhi gezegd hebben dat Santokhi “niet tegen de uitlevering van Desi Bouterse aan Nederland” zou zijn.

Chan Santokhi gaf bij de persconferentie aan dat duidelijk is dat de verslaggever de verkeerde conclusies getrokken heeft uit zijn woorden, dat inmiddels BNR het bericht gecorrigeerd heeft en ook de audio heeft vrijgegeven. Onze wetgeving laat voor een dergelijke uitlevering overigens geen ruimte, maar feit is: wat BNR geschreven heeft is nooit gezegd.

“De nieuwe coalitie is er, om het land weer op het juiste spoor te brengen. Om de verschillende vraagstukken direct aan te pakken die spelen. Op dit moment is het Covid. Gisteren hebben we overleg gehad met het covid team van het parlement, dat het niet goed gaat met de maatregelen die getroffen zijn als gevolg van Covid! Dat er armoede ontstaat in de verschillende wijken, dat mensen geen geld hebben om boodschappen te doen, dat supermarkets half leeg zijn, dat ze spullen niet kunnen kopen en mensen geen cash geld hebben omdat ATM’s niet voorzien zijn. Huisartsen zijn niet te bereiken of poli’s zijn gesloten. Dat zijn echte vraagstukken, en die moeten we dringend aanpakken. Morgen komt het parlement bijeen om met het covid team dit alles te bespreken. Want maatregelen tegen Covid zijn goed, maar laten ze niet nog pijnlijker en vernietigender zijn dan Covid zelf! We moeten oplossingen zoeken.”

Santokhi liet ook weten dat hij in contact is met de voorzitter van DNA en dat die alle voorbereidingen treft voor de toelating van de nieuwe leden op 29 juni, ofschoon dat op aangepaste wijze zal plaatsvinden vanwege het coronavirus.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: