Bouterse: “Ik ga nooit confrontatie opzoeken, maar ik schuw geen enkele confrontatie!”

“Het volk heeft gesproken…ik heb opgeroepen om te erkennen, en te bekennen en toe te geven wat ons volk wil. Ik heb daarbij gezegd, er zullen winnaars zijn en er zullen verliezers zijn, maar wanneer uiteindelijk gesproken heeft, moeten wij ons hoofd buigen. En tot nu is er in dat standpunt geen enkele wijziging gekomen.”

Dat zegt president Desi Bouterse in gesprek met Cliff Limburg. Hij zegt ook dat hij 1 keer een gesprek gevoerd heeft met iemand van het kader van de NPS die niet namens de NPS zei te spreken, maar als bezorgde burger, dat hij 1 keer gesproken heeft met Brunswijk, en dat daarbij met geen woord over regering en samenwerking gesproken is. “Ik heb ook 1 keer gesproken met de heer Santokhi, van over 8 in de avond tot zeker half 6 in de ochtend, waarbij we even in de geschiedenis hebben gekeken, maar ook met hem is met geen woord gerept over enige vorm van samenwerking. Het ging meer om een soepele afhandeling van zaken en voornamelijk de regering de ondersteuning te geven waardoor we zonder al te veel ruis of turbulentie de nieuwe regering aan het werk kunnen zetten voor het volk. U kunt zich voorstellen dat het mij gestoord heeft dat juist 1 van de onderwerpen waarover we spraken, door de heer Santokhi met zijn vrienden uit Holland, een dergelijk interview wordt afgelegd. Ik ben een gewoon mens, ik ga nooit confrontatie opzoeken, maar geloof me: ik schuw geen enkele confrontatie. Als de mensen het zo willen spelen, is het hun verantwoordelijkheid. Wij roepen op dat de regering ondersteund moet worden, het volk wil dat, en dan moeten zij aan het werk.”

“Wanneer een wijs man tot inzicht is gekomen, dan wordt hij een gewone man. Meneer Santokhi is een wijs man, ik doe een beroep op hem te proberen een gewone man te worden. Niemand heeft er baat bij dat we weer turbulente .situaties krijgen en dat we weer rommel krijgen in het land.”, zei Bouterse.

Hij gaf ook aan dat hij samen verder aan de opbouw van het land wil meewerken, maar “de gespierde taal en confrontatie met mij…geloof me, Santokhi gaat me niet kunnen houden. Ik wacht op de officiële uitslag van OKB om de mensen te feliciteren.”

Bouterse vertelde ook over een telefoontje dat hij gehad zou hebben met Brunswijk over het vermeend geval waarbij Walter, zijn zoon, gesignaleerd zou zijn bij het NIS, en waarbij hij aan Brunswijk aangaf dat dit niet mogelijk was omdat Walter bij hem was. Bouterse ontkent dat hij met Brunswijk of Santokhi gesproken heeft over een mogelijke samenwerking. “Alleen, de koers die men nu opgaat, ik hoop dat men er heel snel op terugkomt, want dat zou ons brengen in een situatie welke niet goed en bevorderlijk is voor het land Suriname.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: