Studenten Adekus willen mogelijkheid om virtueel af te kunnen studeren

Vele studenten die in hun afrondingsfase zitten op de universiteit, zitten met de handen in het haar. De Adekus heeft namelijk op 2 juni bekendgemaakt dat in het kader van de verscherpte Covid-maatregelen studenten tot nader order niet kunnen afstuderen. De mogelijkheid tot virtuele begeleiding is er daarentegen wel. “Waarom kan afstuderen dan niet op die manier?”, vraagt een afstudeerstudent zich af. Deze student heeft alle tentamens, overige opdrachten en de thesis afgerond, het wachten is alleen op wat beweging vanuit de universiteit. Echter, met de Covid-uitbraak wordt alles aan de kant geschoven. De student vindt dit onterecht.

“In Nederland zien we dat studenten online tentamens maken. Als studenten hebben we teveel moeten offeren om af te kunnen studeren. Dit kan dus toch niet ineens opzij gezet worden?”, zegt de student aan Dagblad Suriname. In de bekendmaking is aangegeven dat activiteiten van de universiteit waar maximaal 5 personen betrokken zijn, wel zijn toegestaan. Dit aantal is werkbaar bij een afstudeerpresentatie, meent de student. “Dan kan je zelfs social distancing hanteren van 3 meter afstand.” De afstudeerstudenten doen een beroep op de universiteit om wegen te creëren om in het huidig collegejaar alsnog af te studeren.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: