Het een-partijenstelsel van het sektarisme is verslagen

Geen enkele partij-topper die de partijleider tot andere gedachten kan brengen of maar durft te bewegen om zijn verlies openlijk toe te geven en de winnaars te feliciteren. Bouterse wikt en schikt en Bouterse beslist! Bouterse eerst en dan Suriname, is wat ons volk zelfs na een verkiezingsnederlaag door de strot wordt gedrukt. De hele partij NDP schijnt in een psychose te verkeren. Suriname heeft voor zichzelf gekozen, voor vrijheid van de geest, tegen mentale onderdrukking, voor onafhankelijk denken en voor een eigen Surinaamse toekomst zonder vreemde overheersing door China of Rusland.

Hulde aan ons Surinaams volk die een aan haar opgelegde vreemde ideologie uit 1980 heeft verslagen. De schuldige politieke partijen die vanaf 1980 en daarna deze ideologie hebben verdedigd zijn hiervoor zwaar afgestraft evenals de overlopende figuren en ras loyalisten. Onze geschiedenis van bevrijding door onze Marron broeders heeft wederom de doorslag gegeven in onze bevrijdingsstrijd zonder wapens. De historische lijn van onze geschiedenis van bevrijdingsstrijd is niet 1980. Onze bevrijdingsstrijd is altijd weggedrukt en ons volk heeft nu de draad weer opgepakt en zal met onze nieuwe overwinning de nieuwe weg markeren welke wij als Surinamers collectief opgaan: VHP-ABOP-NPS-PL, dat is de volkswil. De ons opgedrongen 40 jaren van indoctrinatie, verval op elk vlak en een valse historie heeft elke Surinamer een onschatbare levensles gebracht. Jongeren hebben begrepen wat de ouderen al die jaren hebben ervaren en hen de helpende hand toegereikt om dit tijdperk van family and friends dat niet goed is voor ons land te verslaan. Dank aan markante jongeren die allemaal een zeer belangrijke rol hebben gespeeld in dit bevrijdingsproces, te beginnen met Cedric van Samson, Curtis Hofwijks en Bryan Boerleider, Stefano “Pakittow” Biervliet, Maisha Neus, Serena Essed en last but not least Xaviera Jesserun. Dank ook aan onze jongeren die zeer slim hebben gestemd. Zonder deze beweging van bewustwording was Suriname m.i. verloren. Ere wie ere toekomt, de trekker van deze beweging, Xaviera Jesserun en al haar ondersteuners, weldone! Dank aan alle stille werkers, Surinamers in binnen en buitenland. Dank vooral aan de ervaren politici van de gevestigde politieke partijen voor de immens zware job dat niet voor niets is geweest, want een tijdperk is verslagen. We hebben het allemaal samen gedaan.

Suriname schreeuwt het laatste restje angst en ellende van 40 jaren uit. Laten wij onze geestelijke bevrijding vooral eerst massaal en collectief vieren op een moment van nationale verbroedering bij het aantreden van onze nieuwe regering. Wij gaan mentaal en politiek op culturele wijze eerst schoon schip moeten maken en vervolgens met vereende kracht en liefde voor ons land verder werken aan het wegwerken van de aangerichte schade. Ik geloof meer dan ooit in ons volk, het is nog nauwelijks te bevatten hoe groot onze eensgezindheid is geweest om dit sectarisme met ons helder verstand en met de juiste strategie te hebben verslagen. Dit sectarisme is m.i. in onze historie het moeilijkste opstakel geweest omdat de onderdrukking van onze eigen mensen door onze eigen mensen met allerlei drogredenen een hele generatie heeft vergiftigd. Het sectarisch leiderschap had daarom ook nooit durven dromen dat wat zij gecreeërd had zich ooit tegen haar zou keren. De psychose waarin de partijleider en zijn team verkeren is daarom begrijpelijk. Maar de wil van ons volk is een voldongen feit. Het is nu aan de weldenkende NDP-ers om nu hun verantwoordelijkheid te tonen en in de strekking van de eerdere verklaring van Andre Misiekaba hun verlies te nemen en hun partijleider te bewegen de wil van ons volk te respecteren. Rest ons nu met zijn allen het Corona virus dat ons nu bedreigt ook te verslaan door grote verantwoordelijkheid jegens elkaar aan de dag te leggen en de regels stringent na te leven. GOD zij met ons Suriname!

Alle Surinamers, gefeliciteerd met onze overwinning.

Mevr. A. Fernald

error: Kopiëren mag niet!