De paarse hemel kleurt oranje

oftewel de hergroepering van de middenklasse

De eclatante verkiezingsoverwinning van de VHP op de NDP op 25 mei 2020 had niemand verwacht. Mensen waren zo bang dat de NDP opnieuw zou winnen dat ze een campagne op touw zetten om mensen te leren “slim” te stemmen. “Slim” stemmen betekende in dit geval dat de kiezer niet moest kijken naar wie de kandidaten waren en hoe de verkiezingsprogramma’s eruit zagen. De kiezer moest zich slechts afvragen welke partij in zijn district de beste kans maakte tegen de NDP. Zo bang was men. Bij de NDP zagen ze de mokerslag ook niet aankomen. Ze rekenden op minimaal 23 zetels, tenminste als we Amzad Abdoel, de fractievoorzitter van de NDP, mogen geloven.

De rest van dit verhaal van de hand van Dr Wim Bakker kunt u lezen in het pdf bestand dat hieronder gedownload kan worden:

error: Kopiëren mag niet!