Roofmoord op concessiegebied Sarafina

Drie criminelen hebben dinsdag op klaarlichte dag een gewapende roofoverval gepleegd op goudconcessie Sarafina in het district Brokopondo.

Uit het onderzoek blijkt dat het latere slachtoffer P.K., samen met zeven arbeiders in het gebied was in verband met werkzaamheden. De groep werd in de middag rond 13.00 uur aangevallen door drie Brazilianen gewapend met vuistvuurwapen en jachtgeweren.

Tijdens de beroving zou het slachtoffer geprobeerd hebben om een van de overvallers te ontwapenen en is hij daarbij geraakt met als gevolg dat P.K., ter plaatse het leven heeft gelaten. De overvallers maakten daarbij een onbekende hoeveelheid ruw goud, een goudmat en persoonlijke spullen van de arbeiders, buit. Na de daad zijn de rovers gevlucht in het bos.

De politie van Brokopondo heeft de aangifte terzake opgenomen, maar het verder onderzoek wordt door Kapitale Delicten voortgezet.

Het lijk van P.K. is door tussenkomst van een uitvaartdienst naar Paramaribo overgebracht. Het lijk is ter obductie in beslag genomen. Het onderzoek in deze roofmoordzaak duurt voort.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: