VS zetten in 15 staten strijdkrachten in om rellen onder controle te krijgen

In de VS zijn vijfduizend reservestrijdkrachten van de National Guard ingezet om de rassenrellen in verschillende steden onder controle te krijgen. Nog eens tweeduizend strijdkrachten staan klaar, meldt persbureau Reuters zondag.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn in meerdere Amerikaanse steden opnieuw rellen opgelaaid. In veel grote steden, zoals Los Angeles, Atlanta, New York en Chicago, hebben de autoriteiten een avondklok ingesteld. Maar dat weerhield mensen er niet van de straat op te gaan om te protesteren tegen politiegeweld tegen zwarte burgers.

Aanleiding voor de onlusten is de gewelddadige dood van de 46-jarige George Floyd in de stad Minneapolis, afgelopen maandag. Op beelden is te zien hoe een blanke agent met zijn knie minutenlang de keel van Floyd dichtdrukt, waarna de man overlijdt.   

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: