Protesten in Minneapolis

Duizenden mensen zijn de straten van Minneapolis opgegaan om te protesteren tegen de dood van George Floyd, een geboeide zwarte man die stierf toen hij door de politie in hechtenis werd genomen.

Demonstranten hebben een politiebureau in Minneapolis in brand gestoken dat het personeel had verlaten toen drie dagen van gewelddadige protesten zich verspreidden naar het nabijgelegen St. Paul en boze demonstraties woedden in de VS over de dood van Floyd, die om adem smeekte toen een blanke politieagent op zijn nek knielde.

Het incident heeft de woede over de politiemoorden op zwarte Amerikanen vergroot. De familie van Floyd heeft geëist dat de vier politieagenten die betrokken zijn bij de moord de beschuldigingen onder ogen zien. De aanklagers hebben gezegd dat ze nog steeds bewijs verzamelen.

Het aantal politiemoorden in de Verenigde Staten schommelt sinds 2013 jaarlijks rond de 1.100 – gelijk aan ongeveer drie mensen per dag – volgens Mapping Police Violence, een onderzoeks- en pleitbezorgersgroep.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: