Persbericht: BEP niet betrokken bij coalitiebesprekingen

De partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) heeft met verbazing kennis genomen van berichten in de media, met name op de nieuwssite van Starnieuws, waarin wordt gesuggereerd dat de partij betrokken is geweest bij de gesprekken om te komen tot een nieuwe regeercombinatie.

Het hoofdbestuur van de BEP geeft hierbij te kennen nimmer besprekingen te hebben gevoerd ten einde een regeercoalitie te vormen. De BEP ontkent niet dat er contact is geweest, doch van besprekingen/onderhandelingen zoals in het gewraakte nieuwsbericht wordt gesteld, was er geen sprake.

De BEP heeft bij de algemene vrije en geheime verkiezingen van 25 mei 2020 als zelfstandige en autonome partij deelgenomen. De partij heeft twee parlementszetels in de wacht gesleept en heeft zich ondertussen neergelegd bij deze uiting van de wil van het volk. In een eerdere verklaring, op basis van de voorlopige verkiezingsuitslag, heeft de BEP alle zetelwinnaars gefeliciteerd.

Wij zullen ons als partij beraden, de verkiezingsstrijd en de daaruit voortgevloeide resultaten evalueren, en daartoe gerichte stappen ondernemen.

De BEP zal zich onder alle omstandigheden blijven inzetten voor de ontwikkeling van Suriname met accent op het bieden van gelijke en rechtvaardige kansen aan iedere burger. We zullen daarbij bijzondere aandacht blijven vragen voor personen en groepen in de Surinaamse samenleving, die vanwege allerhande omstandigheden minder ontwikkelingskansen hebben.

Media Team BEP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: