Dame schietincident Tammenga na behandeling heengezonden

De 27-jarige dame S.R. is volgens politierapportage op dezelfde dag na medische behandeling heengezonden. Zij was op maandag 25 april 2020, de dag der verkiezing, bij een stembureau te Tammenga. Op een gegeven moment hoorde men twee knallen en gelijk daarna voelde deze dame brandende pijn aan haar heup. Zij was geraakt door een kogel. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de verdachte c.q. de schutter, Roche R., verwikkeld was in een woordenwisseling met een andere man, welke uitmondde in een handgemeen. De verdachte Roche had een vuistvuurwapen bij zich van het merk Carel Walther van 9 mm. Daarmee heeft de verdachte een schot in de lucht gelost en bij het wegrennen schoot hij nog eens, maar dit keer gericht naar de grond. Het afgevuurde schot ricocheerde en raakte het slachtoffer. Een lid van de Nationale Veiligheidsdienst (DNV) heeft de verdachte in kwestie aangehouden en overgedragen aan de politie van Uitvlugt. De 24-jarige verdachte Roche is hangende het verdere onderzoek in verkering gesteld. Het wapen waarmee Roche heeft geschoten, is niet gedekt met een vergunning en is in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: