Gerucht over 5 bussen Haïtianen naar Coronie is fake

Op 25 mei ging een bericht viraal op social media en Whatsapp dat 5 bussen met Haïtianen richting Coronie zijn vertrokken om hun stem uit te brengen.

Dagblad Suriname heeft dit gerucht nagetrokken en het blijkt dat dit niet op waarheid berust.

In het district Coronie had men 4 stembureaus opgezet. Voor de verkiezingsdag hebben politieke leiders met geld gestrooid, er is zelf vanuit een helikopter met geld gestrooid. De politieke leiders zijn met forse geldbedragen per helikopter naar het district getogen om de gemeenschap van Coronie mogelijkerwijs “om te kopen”.

Er is vanuit de gemeenschap van Coronie aangegeven dat een stuk of 10/15 mensen die niet in het district wonen hun stem in Coronie hebben uitgebracht. Coronie is een kleine gemeenschap waar de mensen elkaar goed kennen. Volgens de bron zou NPS zeker een zetel binnen dit kiesdistrict hebben gehaald als er niet met geld was gestrooid c.q. de mensen niet waren “omgekocht”. Bekijk ook de foto’s hieronder…

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: