Bezorgde burgers Su2thenextlevel (Lijst Basier) en anderen protesteren wereldwijd tegen mogelijke/vermeende fraude

In een schrijven van de organisatie Su2thenextlevel, en ondertekend door onder andere Shaif Basier en Ivan Kemp, gericht aan vele internationale leiders – waaronder de president en vice-presidenten van de VS, Frankrijk, nederland en een 16-tal andere – en internationale organisaties vragen deze heren, ondersteund door vele leden van hun organisaties en andere uit zowel Suriname als Nederland, de aandacht voor mogelijke fraude bij de verkiezingen van 25 mei 2020.

Ivan Kemp van  Su2thenextlevel zegt aan Dagblad Suriname dat het schrijven noodzakelijk was, omdat er teveel onregelmatigheden geconstateerd werden voor en tijdens de verkiezingen. “Wij volgen de verkiezingen op de voet, en al voor de dag van de verkiezingen constateerden wij ongeregeldheden. Nu de verkiezingen voorbij zijn, maar de tellingen nog niet, zien we dat er ook van burgers uit verschillende hoeken dat er ongeregeldheden gespot zijn van fraude, dingen die niet kloppen, stembussen die opengaan wanneer dat niet moet en meer.Wij vonden dat genoeg signalen om ernstig aan de bel te trekken en hulp in te roepen van wereldleiders zodat zij misschien kunnen helpen dat alles alsnog in goede banen geleid wordt. We hebben filmpjes toegestuurd gekregen, maar ook het gedoe met loterijen van auto’s en iphones die je kan winnen, auto’s en helikopters die met geld strooien, dat zijn allemaal zaken die in onze visie niet bij verkiezingen horen, dat neigt naar omkopen van stemmers”

Su2thenextlevel is gelinkt aan de “Lijst Basier” die zich op gegeven moment vanwege diverse redenen voegde bij de politieke partij PVP (www.pvpsuriname.one) . Men besloot wel zelf niet meer deel te nemen aan de verkiezingen, maar blijven wel zaken op de voet volgen, en ondersteunen andere partijen en geven stemadvies. “Ons filmpje op social media is meer dan 100 duizend keer bekeken, dus zo kunnen wij toch wat invloed uit te oefenen, onze bijdrage aan een beter Suriname.”

De best gedetailleerde protestbrief van Su2thenextlevel is hieronder in zijn geheel te lezen en downloaden.


error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: