Gilbert van Dijk: “NPS wil ordening op financieel-economisch gebied”

Gilbert van Dijk

Gilbert van Dijk, NPS-kandidaat nummer 10 in Paramaribo, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat de NPS staat voor ordening op financieel-economisch gebied. Van Dijk: “Ik ben een Surinamer, laat me zeggen met een Surinaams paspoort. Ik ben bekend in de ondernemerswereld. Ik ben ook diplomaat geweest. Ik heb mijn sporen verdiend in het ondernemerschap. Ik ben adviseur voor kleine en middelgrote ondernemers. Ik heb al enige tijd voor politiek gekozen. Politiek is van belang want het is iets dat de samenleving dagelijks bezighoudt. Maar we moeten politiek krijgen die dienstbaar is voor het Surinaams volk.”

Ondernemerschap

“Ik wil mij sterk maken voor ondernemerschap en anticorruptie. We moeten gaan voor zero corruptie. Ik sta ook voor sociale rechtvaardigheid en economische ontwikkeling op een moderne manier. De valutawet moeten we de samenleving goed uitleggen. De NPS is zeker geen partij die tegen ordening en controle van valuta is. Personen als Venetiaan en Hildenberg hebben gezorgd voor ordening. Bovendien hebben zijn een koers van 1 op 2.80 gerealiseerd. De koers komt niet door stand door uit te spreken, maar door integer en duidelijk beleid. Je kan geen grappen maken en vooral geen monetaire financiering. De ingediende valutawet is niet de aangenomen wet en het is niet de aangekondigde wet. De rechter heeft de wet opgeschort.”

Ordening

Ordening van de financieel-economische sector is een belangrijke pijler. “De NPS staat daarvoor. De belangrijkste zaken zijn vastgesteld. Zaken zoals herstel van de reputatie van de Centrale Bank. Dat betekent onder ander goed omgaan met valuta en goud. Meer dan ooit moet de wanorde op valuta op een correcte manier opgelost worden. De afgelopen jaren hebben ondernemers het steeds moeilijker gehad. De afnemende koopkracht en stabiele koers zijn de belangrijkste problemen. Maar ook financieringsmogelijkheden en kredieten met name voor productiebedrijven is er niet. Er is niets ‘of the wing’ gedaan. Daarom zeg ik: Covid is the topping on a bad cake. Ondernemers zijn geen moniemangs zoals er wordt gezegd, wij scheppen juist werk en zonder dat komen de inkomsten in gevaar. Dan zijn je aflossingen in gevaar en je kan je gezin niet verzorgen. Kiezersvolk, je kan de juiste keus maken en al deze problemen goed oplossen. Unu leer unu les toch. We hebben gezien wat er is gebeurd de afgelopen jaren. Ga stemmen. Stem slim, stem NPS. NPS go seti Sranan baka.”

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: