Burgers genieten van versoepeling maatregelen Covid-19

Het versoepelen van de maatregelen van de regering met betrekking tot de Covid-19 situatie in het land, blijkt veel burgers het idee te geven dat het gevaar van het Coronavirus helemaal voorbij is. Dat is het beeld dat sinds 10 mei te zien is in haast alle straten in Paramaribo. De stad, wegen en winkelzaken, die al langer dan een maand leeg waren, zijn haast de hele dag en in sommige gevallen ook in de avonduren propvol van burgers. De meesten moeten verplicht uit huis om naar het werk te gaan, maar een deel die lang thuis heeft moeten zitten, wilt weer genieten van het leven. “Na wang mung langa mi beng sidong na oso nanga a avondklok fu president. Maar now now de mi kan waka wang pikingso neti yuru na strati”, zegt een man, die tegen 21.30 uur zat te chillen langs de straat.

Een vrouw die in de middaguren over straat was, zegt dat zij na enkele weken thuis te hebben gezeten nu weer naar het werk mag. In de middag, wanneer zij naar huis terugkeert, stopt zij ook vaak langs enkele zaken om haar boodschappen te doen. De vrouw zegt dat zij nu hoopt dat de scholen snel open zullen gaan. Optimistisch is zij echter niet, sinds de laatste verklaring van de Onderwijsminister op de Covid-19 persconferentie. Veel jongeren zijn in de vooravond weer over straat te zien, terwijl het samenscholingsverbod zelf door de regeringspartijen wordt overtreden. Met de verkiezingen in aantocht blijkt de aandacht van de autoriteiten weinig gericht te zijn op de overtreding van Covid-19 regels.

TM

error: Kopiëren mag niet!