Politieke Profielen: Fifi Sarmo (PL)

Ik ben Fifi Artuti Sarmo, een bruisende Surinaams Javaanse geboren en getogen in Lelydorp, in het district Wanica. Ik ben de jongste uit een gezin van twee. Verder ben ik partner, moeder van twee prachtige kinderen, maatschappelijk werker en politicus. In mijn jeugd heb ik vanaf mijn 6e tot 18e jaar Srimpi gedanst. Verder heb ik badminton op competitieniveau gespeeld en doe momenteel nog steeds aan sport. Met een achtergrond in sociaal-cultureel vormingswerk heb ik hiervoor succesvol mijn HBO studie afgerond met een B.A. van de AHKCO.

De afgelopen 20 jaren heb ik mij mogen profileren vanuit verschillende sociaal maatschappelijke invalshoeken. Zo ben ik als jong volwassene gestart bij het ministerie van Sociale Zaken als maatschappelijk medewerker. Vervolgens ben ik gevraagd om bij de stichting “Matoekoe” plaats te mogen nemen in het team. Binnen dit NGO platform heb ik mij bekwaamd in het professioneel omgaan met de ouders en hun kinderen- en jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Mijn sociaal maatschappelijke competenties heb ik niet alleen aangewend voor de individu met een verstandelijk beperking, maar ook op bestuurlijk vlak. Mijn competenties strekken zich naast het welbespraakt zijn in zowel de Nederlandse als de Engelse taal, ook in het verstaan en spreken van de Sranang Tongo en het Surinaams Javaans.

Mijn carrière heb ik verder voortgezet bij het ministerie van Justitie en Politie. Ook hier heb ik mij verder mogen bekwamen in het sociaal maatschappelijk werk. In mijn huidige werk als maatschappelijk werker bij het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur kom ik in contact met verschillende gelederen en kinderen van de bevolking en kan daardoor een vrij goed beeld vormen van de diverse gezinslagen die Suriname rijk is.

Daar mijn hart geraakt is door de onevenwichtigheden van het huidig sociaal economische systeem, voel ik mij gedreven om het verschil te kunnen zijn en mijn kennis en ervaring te kunnen gebruiken voor het welzijn en voorspoed voor alle Surinamers. Niet alleen op een sociaal maatschappelijk vlak, maar in deze op politiek bestuurlijk niveau.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: