Korpschef Prade moet eigen braaksel inslikken

Korpschef Roberto Prade

Korpschef (kc) Roberto Prade is afgelopen dinsdag door president Desi Bouterse op het matje geroepen. Hij heeft op eigen houtje commissaris van politie Ulrich Tjin Liep Shie, die bij presidentiele  resolutie is benoemd in de functie van regiocommandant Midden, ontheven uit zijn functie. De kc heeft Tjin Liep Shie op dinsdag 5 mei ontboden en hem uit zijn functie ontheven. Tjin Liep Shie heeft echter  nog geen stukken van zijn ontheffing ontvangen. Op dinsdag 13 mei, precies een week na zijn mondelinge ontheffing, werden minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en de kc door de president ontboden. De president heeft de kc opgedragen om terug te krabbelen en de door hem ontheven commissaris Tjin Liep Shie in ere te herstellen. De kc heeft deze laatste ontwikkeling niet zelf aan Tjin Liep Shie doorgegeven. Hij heeft een medewerker gevraagd om dit via een ander ter kennis van Tjin Liep Shie  te brengen. Dagblad Suriname heeft in dit verband gesproken met Tjin Liep Shie. Hij zegt officieel geen bericht te hebben ontvangen, maar via andere kanalen te hebben vernomen dat zijn ontheffing onhold is gezet c.q terug is gedraaid. De kc moet in opdracht van de president de ontheffing van Tjin Liep Shie aanhouden en hem in ere hetstellen.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!