Trinidad en Tobago’s eerste vrouwelijke president beëdigd

Op maandag werd Paula-Mae Weekes de zesde, en eerste vrouwelijke, president van Trinidad en Tobago.

Weekes, die eerder werkte als directeur van het openbaar ministerie van het land als advocaat, legde haar eed van de functie voor een grote menigte af waaronder leden van het Trinidadiaanse parlement en de regering van ministers.

Tijdens haar toespraak tot de burgers van de tweeling-eilandnatie sprak het nieuwe staatshoofd over kwesties die het land hebben geteisterd, volgens Caribbean360.

“[Trinidad en Tobago] is gevaarlijk dicht bij de “point of no return”, met onder andere criminaliteit, corruptie, racisme, rampzalige openbare diensten en een ondoeltreffend rechtssysteem, zo ernstig dat alle hoop verloren is gegaan, en het land had twee keuzes: “Optie 1 – We kunnen klagen, beschuldigen, bekritiseren en een overvloed van wanhoop ons laten overweldigen of optie 2 we kunnen bewust en opzettelijk voor het alternatief kiezen”, aldus Weekes.

De globale belangrijkste diversiteitsambtenaar van Facebook, Maxine Williams, die van het land is, feliciteerde Weekes.

“Gefeliciteerd met president Paula-Mae Weekes, de eerste vrouw die het ambt in Trinidad en Tobago bekleedt,” zei Williams. “Het ding met ‘primeurs’ is dat ze bitter zoet zijn.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: