Laagopgeleide mannen hardst getroffen door Covid-19 in Engeland en Wales

Volgens cijfers van het Kantoor voor Nationale Statistieken van de VK hebben mensen met laaggeschoolde banen de hoogste sterftekans door de coronavirusziekte (Covid-19) onder de beroepsbevolking.

De officiële cijfers maandag werden gepubliceerd nadat Eerste minister Boris Johnson op zondag zei dat de productie en de bouwvakkers zouden moeten worden aangemoedigd om naar hun banen terug te gaan, wat zorg wekt bij vakbondsgroepen, rapporteerde Reuters.

Mannen in laaggekwalificeerde beroepen hadden 21,4 coronavirus-gerelateerde sterfgevallen per 100.000 – meer dan het dubbele van het gemiddelde voor mannen op arbeidsleeftijd, volgens de cijfers van ONS.

ONS analyseerde 2.494 Covid-19 sterfgevallen van de beroepsbevolking in Engeland en Wales tot en met 20 april 2020.nBijna twee derde van de sterfgevallen waren mannen in vergelijking met vrouwen.

Mannelijke bewakers, taxichauffeurs en chauffeurs, buschauffeurs, chef-koks en bouwvakkers behoorden tot degenen die het meeste risico liepen, zo bleek uit het onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: