Armand Zunder: “Vakbeweging verwacht belastingkorting van meer dan SRD 500”

De vakbonden zijn al een hele poos bezig om een hogere belastingkorting te realiseren. Al maanden geldt er een belastingkorting van SRD 125. Alhoewel de vakbonden de onderhandelingen met de overheid hebben afgerond en er een compromis is bereikt, is er nog niet uit de doeken gedaan hoeveel de belastingverlichting zal bedragen. Geruchten doen de ronde dat dit maximaal SRD 500 zal omvatten. Vakbondsleider Armand Zunder zegt hierover het volgende aan Dagblad Suriname: “De vakbeweging gaat ervan uit dat de heffingskorting hoger dan SRD 500 zal zijn. De vakbeweging heeft ook gesproken over andere groepen dan alleen de loontrekkers, zoals de gepensioneerden, werkzoekenden en AOV-trekkers.” Volgens Zunder gaat de Financiënminister Gillmore Hoefdraad vandaag een persconferentie beleggen over de bereikte resultaten met de vakbond, waarna de vakbond dinsdag ook naar buiten zal treden. De belastingkorting is overigens één van de steunmaatregelen van de overheid, waarvoor er SRD 400 miljoen is gereserveerd.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: