Standhouders moeten SRD 30 per week extra overhandigen aan marktmeester

“Vanaf 14 maart tot heden heb ik niets kunnen verdienen. Intussen is het stabiel in het land als het gaat om het Coronavirus, maar de uitgaven voelen net een strop aan mijn hals”, zegt een standhouder tegen de krant. Hij benadrukt dat hij weken niet mee heeft kunnen doen aan de verkoop, alhoewel er toch gelegenheid is te verkopen op de markt van 7.00 uur tot 11.00 uur. Maar dat is zelfs een klus. Groothandelaren met vergunning hoeven hiervoor niet te betalen, maar de normale standhouder is verplicht SRD 30 per week te betalen om mee te kunnen doen aan de verkoop op de markt. Dat is los van het standgeld, dat ook apart betaald moet worden. “En dit moet persoonlijk aan de marktmeester overhandigd worden. Wat houdt dat precies in?”, vraagt hij zich af.

“Een paar dagen geleden werden wij onder druk gezet om het standgeld te betalen. Als daaraan niet werd voldaan voor de maand maart, zouden wij een boete van SRD 100 moeten betalen. Doordat wij daartegen in opstand kwamen, is dat ondertussen afgeschaft.” De standhouder geeft aan dat sinds de komst van marktmeester John Lecton er wel duidelijke veranderingen zijn gekomen op de markt. “De markt ziet er heel anders uit, maar als het op communicatie komt, is het heel slecht. In heb van andere standhouders vernomen dat de markt schoongemaakt gaat worden met behulp van de brandweer, maar tot heden merk ik niets daarvan. Als je nu op de markt gaat, stinkt het verschrikkelijk. Je ziet ratten en maden. Hoe kan men dan zo verkopen, als hygiëne het belangrijkste onderdeel is op dit moment? Dat begrijp ik ook niet”, benadrukt de standhouder.

Een andere standhouders zegt dat hij liever niet wil praten met de media, omdat het anders kan aflopen als de marktleiding te weten komt dat zaken aan de pers worden doorgegeven. “Ook al wordt er een stap genomen om naar de media te gaan, toch komt er geen verschil. Wat moet ik doen? Er wordt maar gezegd: ‘hou vol, alles komt goed’. Maar als je niet verdient, hoe overleef je het dan?”, zegt een andere standhouder. De standhouders zijn radeloos en hopen dat er komende week verandering zal komen, aangezien er geen Covid-19 besmettingen meer zijn in het land.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: