Penitentiaire rekruten ingezet voor bewaking inrichtingen

De in opleiding zijnde rekruten zijn per dinsdag 5 mei ingezet voor de bewaking van diverse inrichtingen binnen Suriname. Dit bevestigt de directie tegenover Dagblad Suriname. De welwillende officieren kennen hun verantwoordelijkheden en hebben met de rekruten tot nog toe de veiligheid van de inrichtingen gegarandeerd. Het werk is niet zoals het gewezen moet. Ook blijkt dat de grenzen bewaakt worden door militairen. De directie benadrukt dat de militairen niet binnen de inrichtingen belast zijn met de bewaking. Ook in Nickerie zijn de rekruten ingezet. De KPA-leden hebben het werk ingaande dinsdag 5 mei omstreeks 12.00 uur massaal lamgelegd. Na de lamlegging heeft de directie binnen een uur de rekruten ingezet voor de waarborg en veiligheid binnen de inrichting. 

De leden van KPA zijn ontevreden, omdat de beloofde overbruggingstoelage, de terugwerkende kracht (twk) van de nieuwe loonstrook en de overuren niet zijn gestort. Het ministerie had de toezegging gedaan dat op 30 april de gelden zouden worden overgemaakt, echter is er niets daarvan terechtgekomen. De pa’s hebben vier maanden gewacht, althans zij hebben de regering de ruimte gegeven, echter blijkt dat de zaken niet zijn gerealiseerd. Zoals eerder aangekondigd hebben de leden het werk neergelegd.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: