Nog geen zicht wanneer scholen opengaan

Marcelino Nerkust

Alhoewel Covid-19 in Suriname voorlopig onder controle is, is er nog steeds geen zicht op wanneer de scholen opengaan. De scholen zijn sedert 16 maart 2020 gesloten. Op 14 april zou het derde kwartaal moeten ingaan, een periode waarin de laatste loodjes het zwaarst wegen. Met de ontstane situatie vrezen velen voor een verloren schooljaar. “Er zijn vanuit het Onderwijsministerie nog geen mededelingen gedaan”, zegt de Fols-voorzitter Marcelino Nerkust aan Dagblad Suriname. Hij is van mening dat de Coronateller een gevoel van opluchting geeft, echter zijn er genoeg redenen om bezorgd te zijn over de oostgrens. Via Frans-Guyana kan het besmettingsgevaar in Suriname een andere dimensie krijgen. “We kunnen niet leven met het idee dat alles in orde is. Ik vrees juist dat daarin het gevaar schuilt.” Volgens Nerkust doen de scholen op hun eigen manier hun best om onder de afwijkende omstandigheden voortgang te geven aan de leerstof. 

KSR

error: Kopiëren mag niet!