16-jarige lockdown overtreder reed in op dienstdoende politieman

De 16-jarige P.D. is afgelopen week door de politie van Kwatta in verzekering gesteld. Hij is momenteel ingesloten bij Jeugdzaken.

Deze onbevoegde autobestuurder is zonder toestemming van zijn vader met diens wagen van huis vertrokken. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag 28 april. De politie was bezig met de surveillance in verband met de lockdown. Zij hebben deze bestuurder op het OSB-project staande gehouden. Een van de politieambtenaren stapte uit en liep vervolgens naar de auto van de vermoedelijke overtreder. Op dat moment reed die met een vaart op de politieman af.

De politieman wist zichzelf in veiligheid te brengen door naar de zijkant van de weg te springen. De politieman stapte weer in de pro-wagen en zette de achtervolging in. Het bedoeld voertuig werd onbeheerd aangetroffen langs de weg. De politie heeft de wagen in kwestie in beslag genomen. Later op de dag meldde de vader van de 16-jarige zich samen met zijn zoon P.D. op het politiebureau aan waarbij de vader aangaf dat de in beslag genomen wagen van hem is. Hij verklaarde verder dat zijn zoon onopgemerkt en zonder kennisgeving met zijn voertuig van huis is vertrokken.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is P.D. in verzekering gesteld voor poging tot doodslag van een politieman. P.D. is ingesloten bij Opa Doeli.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!