Phil Soemita: “Strei! is een samensmelting van kunde en strijdvaardigheid”

Phil Soemita

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Phil Soemita, lijsttrekker van Strei! in Paramaribo dat de politieke organisatie een samensmelting is van kunde en strijdvaardigheid. “Ik ben 30 jaar oud en ik ben de jongste van mijn gezin. Ik ben klein ondernemer. Ik ben een persoon die gedreven is naar eerlijkheid, rechtvaardigheid en gelijke kansen. Suriname kampt met het probleem van niet integer leiderschap. Wij van de Strei! willen hoogwaardige politici die een bijdrage willen leveren aan Suriname een met een hoog fundament.”

Duurzame ontwikkeling

Soemita geeft aan dat de schadeloosstelling van regeringsfunctionarissen ingekrimpt moet worden op basis van bezuinigingsmaatregelen. “Naar mijn inzicht moet er in DNA een discussie zijn, want het is noodzakelijk dat er wordt bezuinigd. Er is sprake van belangenverstrengeling. Ik wil gaan voor sustainable development van Suriname. Dat wilt zeggen duurzaamheid op langere termijn: ontwikkeling met goed bestuur ,werkgelegenheid, duurzame energie en groene economie. Over de gehele wereld wordt men bewust om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de natuur. Ik denk dat men niet alleen voor zichzelf werkt, maar ook voor de komende generaties.”

Keuze Strei!

“Ik ben ook begonnen als activist, maar je kan pas een bijdrage leveren door in het politiek spectrum stappen. Ik heb voor Strei! Gekozen, want ik heb ze vanaf het begin gevolgd. In 2018 zijn ze geproclameerd. Als je het goed bekijkt, dan zie je dat het een samensmelting is van draagvlak, transparantie, strijdvaardigheid en kundigheid. Het is een heel mooie samenstelling.”

Op de vraag of hij ooit in aanraking is gekomen met de politie, zegt soemita dat hij heel streng is opgevoed en nooit in aanraking is gekomen met justitie. “Ik ben een zeer gelovig persoon. In de maand Ramadan moet de campagne doorgaan, want het gaat ook om een strijd. Wat ik voor het land doe, is ook een zegen voor het land. Ik hou mij bezig met meditatie.” Op de vraag waarom Maisha Neus op de lijst is geplaatst, zegt de potentiele DNA-lid het volgende. “We hebben Maisha Neus als lijstduwer geplaatst, omdat het bij haar gaat om een persoonlijke fout. Moraal en principe hebben een rol gespeeld bij de beslissing. Neus staat best wel hoger dan de huidige politici die een strafblad hebben. Persoonlijk heb ik toegestemd, omdat zij sociaal-maatschappelijk ingesteld is en verbetering wilt voor land en volk”, aldus Soemita

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: