APS bezorgd over effecten Covid-19 in Marowijne

Wat te doen als je inkomstenbron in één dag wegvalt, je alleenstaande moeder of vader bent en meerdere monden hebt te voeden? Wat brengt de toekomst nu Corona een constante last op onze schouder is? Dit zijn de zorgen waar op dit moment veel van ons mee opstaan en mee gaan slapen. Dit stelt de Amazone Partij Suriname (APS) in een verklaring. Vóór Corona hadden de mensen geen mogelijkheid om een financiële buffer op te bouwen vanwege de constant stijgende koers. Nú hebben ze geen financiële middelen om te investeren in een nieuwe inkomsten- of voedingsbron. En waarom investeren in gereedschap of materialen als er al amper geld is voor voedsel? Nu tijd investeren in een eigen kostgrond levert pas over maanden of jaren vruchten. De huidige kostgronden, die eerst voor een aantal gezinnen voldeden, moeten nu meerdere gezinnen voeden. Dit is de huidige situatie in onder andere Galibi, Albina, Marijkedorp en Tapoekoe, maar geldt eigenlijk voor ons allemaal. In Albina, Marijkedorp en Tapoeke zijn voedselpakketten noodzaak en zeer welkom, maar dit is geen oplossing voor de toekomst, want deze pakketten zullen helaas snel opraken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: