Michel Felisi: ‘A priori schreeuwen dat minister Hoefdraad onschuldig is, is niet goed’

Gelet op al het geen de procureur-generaal in het strafdossier heeft genoemd om Financiënminister Gillmore Hoefdraad als verdachte aan te merken, is het volgens ex-minister tevens DNA-kandidaat van de NPS in Wanica, Michel Felisi, nodig om de weg vrij te maken om de vervolging voort te zetten. Hij roept de leden van De Nationale Assemblee (DNA) op om hun taken op te pakken en de minister, zoals de pg dat heeft gevraagd, in staat van beschuldiging te stellen. “A priori schreeuwen dat die minister onschuldig is, is niet goed. Wanneer we zeggen dat we in een rechtstaat leven, dan is dit het systeem dat een rechtstaat voorschrijft. Laat het Openbaar Ministerie zijn werk doen. Als ‘in the end’ blijkt dat die man onschuldig is, dan is hij onschuldig. Dan bieden we hem met ons allen de verontschuldigingen aan”, zegt de NPS’er aan Dagblad Suriname.

Minister Hoefdraad wordt verdacht van corruptie, overtreding van de Bankwet, oplichting en ambtsverduistering. Indien de minister volgens Felisi wel schuldig is aan het verpieteren van de Surinaamse samenleving, dan moet daarover wel een uitspraak komen. “Den bigisma taki: watra no e bari fu soso. Efu a no udu, a musu fu de ston”, aldus de politicus.

FR

error: Kopiëren mag niet!