Totale Lockdown in Tapanahony- en Lawagebied

In de toespraak van zijne excellentie President Desire Bouterse op woensdagavond 29 april, kondigde het staatshoofd aan dat aan de intentie van de autoriteiten om de Covid-19 maatregelen te versoepelen helaas nog geen invulling gegeven kan worden vanwege nieuwe en alarmerende ontwikkelingen aan de oostgrens.

Op maandag 27 april werd er melding van gemaakt dat er aan de Franse zijde van onze grens 12 mensen positief getest waren met het virus, en kort daarna ook 5 bootslieden, die wellicht met anderen in aanraking kunnen zijn gekomen aan beide zijden van de rivier.

Om die redenen is het dorp Tjabutabiki in quarantaine geplaatst, en zijn er personen onderzocht en getest. Alle tests aan de Surinaamse zijde vielen negatief uit, maar nu moet nog de contact tracing plaatsvinden. De autoriteiten zijn in dialoog met de betreffende dignitarissen, maar de verplaatsingen op de rivier vragen om acute aandacht.

Om die reden is besloten dat de maatregelen zoals we die kennen in de kustvlakte van kracht blijven, zoals de avondklok en het samenscholingsverbod.

Daarnaast zal er een totale lockdown gelden in het Tapanahony- en het Lawagebied ingaande donderdag 30 april, en deze zal gelden tot 10 mei. Ook zullen de controles en patrouilles landelijk opgevoerd worden. 

De president deed een beroep op de samenleving zich te blijven houden aan de geldende regels, en besloot met te zeggen dat wij meer dan ooit moeten samenwerken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: