Acteur Irrfan Khan overlijdt op 53-jarige leeftijd.

De Indiase acteur Irrfan Khan is vandaag op 53-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn woordvoerder volgens persbureau Reuters. Khan, die kanker had, stierf vredig in het bijzijn van zijn familie.

De acteur maakte twee jaar geleden bekend een neuro-endocriene tumor te hebben, een zeldzame vorm van kanker die ertoe leidt dat er een overmaat aan hormonen en hormoonverwante stoffen wordt aangemaakt.

Khan speelde in veel Bollywoodproducties, maar werd bekend bij het grote publiek door Slumdog Millionaire (2008), Life of Pi (2012) en Jurassic World (2015). Voor zijn rol in Slumdog Millionaire kreeg hij de Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture.

Khan laat zijn vrouw schrijfster Sutapa Sikdar en twee zonen, Babil en Ayan, achter.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: