Politieke Profielen: David Koina (NPS)

Waarom ben je in de Politiek gestapt?

In de afgelopen tijd heb ik gezien dat de politiek de ontwikkeling  en richting van een land kan bepalen. Door actief mee te doen aan de politiek, kan ik mijn bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ons land Suriname en mijn district Marowijne in het bijzonder.

Waarom heb ik voor de N.P.S. gekozen?

Ik heb voor de NPS gekozen, omdat de NPS in het verleden heeft bewezen dat zij als partij altijd het nationaal belang vooropstelt. Vanaf het verleden heeft de NPS zich sterk gemaakt voor diversificatie van de economie door onder andere het opzetten van projecten zoals Victoria, Phedra en Patamacca voor de palmolie industrie en Baboenhol als een model veeteeltbedrijf. Naar mijn mening was Patamacca in het district Marowijne een goed project, waar meer dan 3000 personen emplooi vonden. Regeren is vooruitzien en die deskundigheid hebben we in de NPS. Dat is ook gebleken bij de overname van de regeermacht na de woelige jaren 1980 tot 1987. De NPS had daarbij het voortouw om samen met andere partners, met een onderbreking in de jaren 1996 tot 2000,  onze munteenheid van een onstabiele naar een stabiele munteenheid te brengen en een stabiele koers tot stand te brengen ten opzichte van buitenlandse sterke munteenheden                    

Wat wil je voor het volk doen als je gekozen wordt?

Als ik gekozen word als DNA-lid, zal ik me sterk maken voor herstel van de economie in mijn district, want nu is er een stilstand in de economie na het wegtrekken van de SURALCO. Er staat een kaolien fabriek hier in Moengo, die stil ligt en dus niet produceert. Verder zal ik me sterk maken voor het stimuleren van exportgerichte landbouw, klein ondernemerschap en het opvangen van drop-outs, door ze een vak te leren waarbij ze als zelfstandige ondernemers kunnen functioneren.

Wat moet de Partij als eerste aanpakken?

De NPS zal als eerst de economie van het land weer op de rails moeten zetten. 

Het volk de juiste situatie of positie doorgeven met betrekking tot onze buitenlandse schuld. En zoals de traditie is van de NPS, zal gewerkt moeten worden aan het stabiliseren van onze munt, de SRD. Als Partij zullen wij een transparant beleid voeren. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: