“Ik ben uitgelokt”

De ondernemer P.B. die vrijdag op klaarlichte dag is overvallen en beroofd van zijn persoonlijke spullen zegt dat hij is uitgelokt door de criminelen. “Twee dagen voor de beroving werd ik gebeld door één van de mannen. Elke keer wanneer zij mij telefonisch contacten, was ik niet op mijn kantoor. Op die bewuste vrijdag was ik in de omgeving van Latour en zoals door de klant gevraagd, heb ik hem op straat ontmoet om te onderhandelen. De plaats werd telefonisch afgesproken. Ter plaatse aangekomen stapte ik uit mijn wagen en nam ik plaats in de auto van de klant, een roodgelakte Audi. Terwijl wij bezig waren kwam een derde man op mij af gewapend met een vuistvuurwapen. Onder bedreiging van een vuistvuurwapen werd ik toen tegen mijn wil in meegenomen in de wagen van de daders. In het voertuig hebben zij mijn tas onderzocht en daaruit wat geld en sieraden van mij afgepakt. Op een gegeven moment zag ik mijn kans schoon om uit de wagen van de rovers te springen. Aan de Sakamonistraat sprong ik uit de rijdende auto en ben daarna gelijk hulp gaan zoeken. De politie werd intussen ingeschakeld en verwees mij met een doktersverklaring naar de Spoedeisend Hulp. Ik had een bloedneus en verder geen fracturen”, vertelde de ondernemer aan Dagblad Suriname. Volgens hem is hij vijf jaren ondernemer en in deze vijf jaren heeft hij dit voor het eerst meegemaakt. Van de politie heeft de ondernemer vernomen dat het voertuig waarmee de daders zich verplaatsen, reeds op dezelfde dag is achterhaald. De politie van Latour heeft de aangifte opgenomen en is doende de rovers op te sporen en aan te houden.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: