Ontevreden consumenten maken WhatsApp groep

“Prijzen in winkels te hoog”

Dagelijks krijgen de winkeliers naar hun hoofd geslingerd dat ze de prijzen opdrijven. Anderen staren naar de producten en laten ze ongeroerd op de schappen. En weer anderen maken een appgroep om over de prijsstijgingen te praten, onderling maar ook met de betreffende autoriteiten. Marjan, de initiatiefneemster, zegt hierover het volgende. “De prijzen gaan schandalig snel omhoog en dit moet stoppen. We moeten ervoor zorgen dat winkeliers ons niet bestelen.” Een ander lid valt Marjan bij en zegt lactose intolerant te zijn. Zij kan echter geen sojamelk of amandelmelk meer kopen. “Want een pak kost nu SRD 30. Dat is veel te duur.”

4 verschillende koersen

De mensen verenigd in de groep, vinden de prijzen de spuigaten uitlopen. De initiatiefnemer wordt platgebeld met klachten. “De mensen roepen dat zij dit schandalig vinden en daar moet wat aan gedaan worden.” Een ondernemer zegt dat de situatie komt doordat er 4 verschillende koersen zijn en de winkeliers geen nieuwe investeringen durven te doen vanwege de onzekerheid. Ook Rudi Balak, voorzitter van de Vereniging van Winkeliers (VVW), pleit sterk voor verlaging van de prijzen. Kort na de aanname van de valutawet deelde Balak als een van de eersten zijn zorgen over hoe de ondernemers aan dollars zouden moeten komen. Hoe de initiatiefnemers willen meehelpen om de prijzen omlaag te krijgen, is nog niet duidelijk, maar zij nemen het initiatief om ook met de autoriteiten te praten. Het app-nummer is 8530915.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: