Baithak Gana zanger Navin Sardjoe over zijn carrière en nieuw project

Navin Sardjoe is een Surinaamse baithak gana zanger. Hij vertelt het volgende met betrekking tot zijn carrière in een interview met Dagblad Suriname. “Mijn grootvader was een baithak gana zanger in het district Saramacca. Hij bespeelde ook het instrument “harmonium”. Ook had hij een “Londwa ke Naach” groep, waarbij hij bijna elk weekend ging optreden. Ik als kleine jongen ging altijd mee met hem als hij in de buurt een optreden had. Ik was sinds kleinsaf geïnteresseerd in de harmonium, en keek altijd hoe hij die bespeelde. Op 13 jarige leeftijd heeft mijn vader mij naar muziekles gestuurd om de harmonium te leren bespelen. Thuis werd ik ook geïnstrueerd en gemotiveerd door mijn opa. Nadat ik de harmonium onder mijn knieën kreeg, werd ik geïnstrueerd door mijn opa en muziek collega’s om te zingen. Op 15 jarige leeftijd begon ik in het openbaar op te treden met diverse baithak gana groepen. De zangtechnieken werd mij geleerd door mijn opa en andere collega’s’. 

Met betrekking tot de huidige situatie merkt Navien Sardjoe op; “Ik gebruik deze dagen heel nuttig om te oefenen, om zodoende mijn tempo te behouden en eventueel te verhogen. Ik werk ook aan diverse projecten. Het is wel heel jammer dat die muzikanten al een aantal weken niet kunnen optreden”, aldus de artiest. 

Hij is momenteel lid van muziekformatie “The Chutney Rockerzz “. Daarnaast is hij ook begonnen met eigen producties, rekeninghoudend met zijn werk en gezin. Eén van zijn projecten is volgens planning af in de loop van de eerste week mei 2020. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Deepak Bidesi & Shaniel Khoenkhoen. Na dit project zijn er nog tal van projecten die nog in de pijplijn. Vermeldingswaard is dat hij geïnstrueerd en gemotiveerd wordt door de heer Deepak Bidesi. 

De zanger heeft als doel om zijn zangkwaliteiten dusdanig te versterken en deze te uiten aan het publiek. Daarnaast wil hij optreden in het buitenland doen samen met andere top baithak gana zangers. Ook het verkrijgen van de titel “Ustaad” in de baithak gana is zijn streven. Navien Sardjoe brengt de muziekstijlen Theka chalta, Langri,  Dadra en  Chalta ten gehore. 

error: Kopiëren mag niet!