Rumas blijft toch op aangepaste manier doorwerken

Het werken met de maatregelen ter bescherming van personen tegen het Covid-19-virus, gaat niet zo gemakkelijk bij de Stichting Rumas. “Wij hebben gezinsbegeleiding en daar heb je ouders met hun kinderen bij”, zegt Emmy Hart. Hoewel de stichting op zich gesloten is, wordt in dringende gevallen wel telefonisch een afspraak gemaakt en worden de mensen van huis gehaald. Indien er dan een psycholoog, maatschappelijke werker, geestelijke leider of vormingsbegeleider beschikbaar is, wordt die dan ook erbij gehaald om de gesprekken aan te gaan met de ouders en kinderen. “Wij zijn dus toch vrijwel elke dag bezig”, stelt Hart. Twee van de leiders van de stichting zijn momenteel gestrand in Nederland door de sluiting van het vliegverkeer door het Covid-19-virus. Gekeken wordt naar hoe deze mensen op de volgende repatriatievlucht kunnen worden teruggehaald, omdat zij nu al in financiële problemen zitten in Nederland.

Ook wat het huiswerkbegeleidingsplan betreft, wordt nu overwogen om dat weer te openen. “Omdat we kleine groepjes hebben van zes. We zijn bezig te brainstormen hoe wij onze huiswerkbegeleiding weer kunnen oppakken. Ook de creatieve vorming willen we oppakken, omdat je bij de creatieve vorming kan gaan kijken wat je samen met kinderen doet. Nu willen we dit wel online gaan doen, zodat de meneer die de creatieve vorming verzorgt, de kinderen de werkstukken ook online kan laten maken. We moeten wel kijken met welk ministerie wij dit kunnen doen, want met de vorming kunnen we ook meewerken dat de kinderen iets gaan doen thuis.” Verder wordt volgens Hart uitgekeken naar het strategisch plan van Rumas en gebrainstormd over hoe dit plan af te maken. Ook andere zaken die zijn achtergebleven worden aangepakt, waaronder de aanvraag van het perceel voor Rumas. De bedoeling is om een multifunctioneel centrum te bouwen.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: