Schoolvervoerders vanaf volgende week in protest

Voor de schoolvervoerders is de maat al vol. Zij gaan vanaf volgende week in protest. Dit meldt Mirka Kalloe, penningmeester van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), aan Dagblad Suriname. Hoe ziet een protest tijdens de partiële lockdown eruit, werd hem gevraagd. De schoolvervoerders zullen volgende week demonstreren. Het schoolvervoer behelst landelijk 800 trajecten die door circa 250 bushouders en door meer dan 100 boothouders worden onderhouden. Kalloe heeft reeds aan de bel getrokken over de inkomstenderving van de schoolvervoerders als gevolg van Covid-19.

De organisatie ging ervan uit dat de doorbetaling vanzelfsprekend is, echter zijn zij onaangenaam verrast dat er in hun salarisstrookje voor maart slechts 9 werkdagen zijn opgenomen, wat overigens nog niet is uitbetaald. Aangezien de scholen sedert 16 maart gesloten zijn, vrezen de schoolvervoerders dat zij voor de huidige maand ook geen salaris zullen ontvangen. Volgens Kalloe is dit niet tolereerbaar. “Men maakt grappen met ons. Niemand van het Onderwijsministerie staat ons bovendien te woord. Wat voor ministerie is dit?”, aldus Kalloe. De schoolvervoerders stellen harde eisen: ze willen hun resterende loonsverhoging van 15% met terugwerkende kracht (twk) teruglopend vanaf mei 2016, en een vergoeding voor de inkomstenderving gedurende de lockdownperiode. Voor nu zijn de scholen gesloten, als die weer opengaan, zullen een heleboel scholieren de scholen toch niet kunnen bereiken.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: