Internetcafés, een ding van het verleden?

In een tijd waar haast iedereen internet thuis heeft, en al nog meer mensen internet op hun smartphone hebben en intensief gebruiken, zou iemand misschien denken dat cybercafés of internetcafés tot het verleden zouden behoren. Niets is minder waar. Er was een tijd dat er in elke wijk wel minstens 1 internetcafé was, sommige klein met misschien 10 computers, andere wel groter met bijvoorbeeld 30 werkplaatsen. Het behoeft geen betoog dat de vraag minder geworden is nu veel meer mensen of thuis, of op hun mobiel internet hebben, maar helemaal weg is de vraag niet.

Zo is er bijvoorbeeld Stone Cyber Café aan de Henck Arronstraat, de eigenaar wordt ook door de gasten Stone genoemd, die er 15 computers heeft staan, maar ook bijvoorbeeld playstations. Er komen bij hem vooral gamers, jongeren die er spelletjes komen spelen – en meneer Stone vindt dat beter dan dat ze op straat hangen – maar ook mensen die aan een rapport of werkstuk moeten werken, omdat je bij hem ook meteen kunt uitprinten en kopietjes kunt maken. “Ja nu met Corona krijgen we wel veel minder mensen die hier komen zitten, maar we kunnen nog wel draaien. We voorzien zeker in een behoefte.”

Ook bij Zinnia’s Office Supplies & Cybercafe aan de Zinniastraat is er een klein cybercafé, ietwat kleiner met slechts 5 computers, en komen mensen nog wel binnenstappen om te internetten: gewoon op het internet browsen, werken of naslag doen en onderzoeken op het internet, maar hij verkoopt er natuurlijk ook kantoorgerei en maakt ook kopietjes op verzoek. Bij Zinnia wordt SRD 3,50 per half uur gevraagd, en dat vindt men wel betaalbaar. Ook komt men er om te printen, want thuis kost dat meer. Minder gasten stappen er nu binnen met de coronacrisis. Wie dus op zoek is naar een internetcafé hoeft maar te googlen, want ze bestaan nog wel!

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: