Help us help others!

Ati Gi Ati voert meerdere sociale projecten uit 

De vrijwilligersorganisatie Ati Gi Ati heeft in de afgelopen weken meerdere sociale projecten uitgevoerd. In het bijzonder worden behoeftigen en mensen met een beperking tegemoet gekomen. In gesprek met Dagblad Suriname zegt voorzitter Farchanda Abdoel Wahiddat Ati Gi Ati letterlijk ‘hart voor hart’ betekent. De leden die voornamelijk uit universiteitsstudenten bestaat, hebben voor deze naam gekozen, omdat zij vinden dat die naam goed past bij hen, en omdat de acties die ondernomen worden met liefde gedaan worden. “Wij willen ook een voorbeeld zijn voor jongeren om je medemens te helpen als je daartoe in staat bent”, zegt Saya Harpal, secretaris van de organisatie. Verder zegt zij, dat Ati gi Ati sinds juni 2018 actief is. Ati gi Ati heeft al verschillende sociale projecten uitgevoerd. Gelet op de huidige situatie en de restricties die het Coronavirus met zich meebrengt, hebben sociaal zwakkeren het extra moeilijk.

Projecten

Abdoel Wahid: “Recentelijk hebben wij 3 projecten afgerond. Eén van ze was een project voor het bejaardentehuis te Weg naar Zee. Nadat bleek dat er behoefte was, hebben wij besloten deze oudere mensen pakketten te geven. Deze pakketten bestonden uit levensmiddelen en andere benodigdheden zoals zeep. Bij het overhandigen van de pakketten hebben we ons natuurlijk zoveel als mogelijk gehouden aan de social distancing regels en hadden onze leden mondkapjes op. Wij moeten immers extra voorzichtig zijn met onze seniorenburgers. Voor een ander project hadden wij levensmiddelen en andere benodigdheden gedoneerd aan een mevrouw en haar zoon. Die mevrouw moet alleen haar volwassen zoon verzorgen die zowel lichamelijk als geestelijk beperkt is. Normaal werkt ze hard voor haar geld en plant ze ook zelf haar groente, maar vanwege gezondheidsredenen kan ze voorlopig niet zo veel werken. Toen ze contact met ons opnam vanwege onze oproep, hebben wij natuurlijk besloten haar ook te helpen”.

Help us, help others

Zoveel pakketten doneren gaat natuurlijk niet zomaar, zegt Abdoel Wahid. “Eerst moeten alle spullen gekocht worden en daarna moeten ze ook nog verpakt worden. Gelukkig hebben we onze hardwerkende leden en hun families die ons bij de projecten helpen. Ati gi Ati gebruikt het motto: Help us, help others. Hiermee vragen zij tijdens fundraisings de gemeenschap om hen te steunen door hun spulletjes, eten, etc te kopen.” In deze moeilijke tijden kunnen zij echter vanwege de gezondheidsrichtlijnen geen fundraisings organiseren. Zij zouden het daarom zeer op prijs stellen als andere burgers donaties zouden geven, in de vorm van spullen of anders, zodat zij daarmee degenen die het hard nodig hebben, kunnen helpen.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: