Allround Urban Dj Maya

Een Surinaamse vrouwelijke diskjockey is Dj Maya. De Allround Urban dj geeft het volgende aan in een interview: “ Nu in deze periode is het zwaar voor dj’s want er worden geen feestjes meer georganiseerd, waardoor er geen inkomsten zijn. Maar dan zeg ik ook weer dat we in deze periode de tijd krijgen om na te denken over ” how to get your life straight ” en hoe we dingen anders kunnen aanpakken; verder zeg ik aan al mijn fellow Surinamers, take your time, be safe, stay safe en was je handen op tijd; houd je aan die 2-meter afstand; op zo een manier helpen wij elkaar om Suriname covid vrij te maken. Aan me fellow dj’s wil ik zeggen: don’t give up, when times are getting hard, moet jij  je sterker maken en aan me fans, familie en vrienden wil ik zeggen: “thank you and I love you guys, “ aldus de Dj Maya 

Ze begon 10 jaren terug als dj op de leeftijd van 24 jaar. Ze geeft ook aan hoe het eraan toeging.  “  ik keek naar een serie en toen zag ik een vrouwelijke dj en ik had dan echt zo iets van dit wil ik wel proberen want er was nog geen enkele vrouwelijk dj in Suriname, dus ik vond het spannend, heb toen 2 dj collega’s van me gevraagd om te helpen met de basics, en die dj ‘ waren toen dj Joel, en dj Massive; en toen vond ik het super spannend, heb ik mezelf geholpen door naar video’s te kijken op you tube. Op een gegeven moment werd ik ontdekt door iemand van Lustig, waardoor ik in het begin van mijn dj carrière voor Lustig draaide. Vervolgens heb ik toen me eigen equipment aangeschaft en begon ik zelf ook huisfeestje aan te nemen; ik werd toen ook gevraagd om op grote evenementen te draaien van andere organisaties; ik had het best druk met draaien, zo druk zelfs dat ik mijn 2de equipment kocht waardoor ik dubbele feestjes kon aannemen. Zo druk werd het dat ik ook nog hulp kreeg van een andere collega, dj Delmar; dus ik werd toen op een dag voor zeker 3 feestjes gehuurd. Maar daarna kreeg ik een periode waar ik in een auto-ongeluk zat en ik verloor een vriendin van me, en na een jaar of 2 kwam mijn zusje te overlijden, dus een hele tijd een downperiode waarbij niks mij meer interesseerde. Ik draaide toen op een heel laag pitje maar vanaf  2020 heb ik mezelf beloofd dat ik alles weer oppak en me dj-carriere een push zal geven. Ik heb daarvoor Jill Jolliffe van Super Trash Management, zodat ik er weer bovenop kom. Vandaar uit kreeg ik de opdracht om elke zondag te starten met een live session op facebook om mij te promoten. Dus nu met het heel corona gebeuren krijg ik de tijd om na te denken over mijn volgende stappen als vrouwelijke dj. Komende zondag start ze  met een nieuw thema en dat wordt een bedroom sessie, speciaal voor de lovers en daarna wil zij zich richten op de kinderen, om ook met een vooraf bepaald thema te draaien. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: