Toevallige afvalligheid

Wij hebben mogen aanschouwen hoe een belangrijk politiek figuur, die een rolmodelfunctie zou moeten vervullen, onvergefelijk in de fout ging. Door het ‘uitlekken van de informatie’ is de wereld getuige geweest van het handelen van een figuur in een eerbare functie. Zeer waarschijnlijk kort na zijn eigen oproep ‘fu tang na oso en hori afstand’! Gezien zijn outfit en dat van zijn ‘thirty five years old tamarindestroop’-schenker en andere stille getuigen zou dat kunnen worden geconcludeerd. In de naar aanleiding van de ‘lek’ gevolgde ‘verontschuldiging’, werd feitelijk meer nog de ‘eigenlijk a no mi schuld’ reden onderstreept. Zelfs de leugen werd onwel van het verhaal, zeker na het aanhoren van het ander verhaal van ‘de gulzige roti vreter’! Jammer dat de ‘des 4 pres’ comediant niet meer in ons midden is. Uit het hele ‘sorry statement’ was van de ‘body language’ af te leiden; ‘neks no fout, zand erover’! Ja, zo toevallig ging ‘onze’ langs en toevallig hadden de jongeren een probleem en toevallig hebben ze hem gestopt en toevallig had hij geen andere activiteiten op de agenda en toevallig was de groep groter dan de maximale samenscholing en toevallig mocht hij een strelende brasa geven en toevallig kreeg hij dorst en toevallig had de begeleiding tamarindestroop, soda en ijs bij zich en toevallig leek het erop dat de man al ‘ladderzat was’ en toevallig kon de getrainde beveiliging de jongeren niet tegenhouden en toevallig is het filmpje ‘gelekt’ waarin een toevallige afvalligheid is vastgelegd! Was het toevallig op Goede Vrijdag, wat heeft deze dag toch met ‘onze’? Is enkele jaren terug toevallig op deze dag door een figuur, die toevallig nog geen twee maanden geleden als gastspreker op een lezing hem de hemel in prees, toevallig een fatale brief overhandigd? Is het ook zo toevallig dat elke keer als een bepaald signatuur aan het bewind is: de koers stijgt, de economie en opgevijzelde levensstandaard aan ‘flarden wordt geschoten’, de ‘witte mannen in korte broeken’ de schuld krijgen van de neergang binnen onze maatschappij, een groep Surinamers tot staatsvijanden worden omgedoopt, corruptie hoogtij viert en feitelijk wordt gefaciliteerd, de meest incompetente en dubieuze figuren in eerbare functies worden benoemd, waarden en normen ‘op de vlucht worden afgeslacht’, drugs- en andersoortige criminaliteit aanwakkert, ‘s land middelen als een dief in de nacht verdwijnen en criminelen de hand boven het hoofd wordt gehouden? Is het toevallig zo dat deze feiten gedocumenteerd aanwezig zijn? Is het ook toevallig dat wij de junk status (CCC) hebben bereikt? Is het door de paarse modus operandi of komt het toevallig door Corona? Wordt door dit signatuur de jongeren en verjonging ‘misbruikt’? Blijkt het dat de top nooit de touwtjes uit handen geeft en thans daarom bestaat uit hoog bejaarden (in de zeventig) die tekenen van ‘niet meer helder’ vertonen. Na den man disi ben bari dati trawan e weri slaappak en, dat trawan baka moes go prani tomatie! Go luku now suma e pisi a deng egi skin en e taki warrig? Suma ne lusu deng sturu now, ma hori deng krampachtig? Na toevallig wan fu deng eng tanta bari eng keba? Na toevallig wan fu deng eng ma ben taki dat a boi e hori mati nanga soso gotro sma? Na toevallig a kampoe fu deng tiri di a tanta e beschuldig en hari feit ka doro? Na toevalig a wang sang deng taki abi obesitas na eng smoel, di e ratel so onbeschoft en arrogant ala bakana e poti dofsey? Na werkelijk deng drungu onze, e meki eng teken papira leki spotpoptji? Na werkelijk madam die beng go opo bushuisje a noord, die toe maskita soeting da bari zet me tas in de auto kow gwe, poti onze onder curatele? Ma kande toevallig na wan bigi scenario fu redde onze, na lek fa a sa beng aksi tanta. Kande toevallig aw mek deng man sang e profiteer fadong, in ruil fu gratie gi a sa pikin? Time will tell wan sma be lobi e taki, ma ooktu a ben taki vertrouw geen oude Grieken ook al komen ze met cadeaus! Zijn de vele hedendaagse afvalligheden pure toevalligheden?                                                                                                                                                                 

Tjancro

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: