Politieke Profielen: Romeo Stienstra (DA’ 91)

Mijn naam is Romeo Stienstra en ik werd geboren op 24 september 1969 te Paramaribo. Ik ben gehuwd met Shefanie Nanhekhan en heb drie geweldige kinderen waarvan de oudste, mijn dochter afgestuurd is in “Internationaal Recht”.

Na mijn middelbare school heb ik de opleiding in de USA voor vliegenier (Piloot) voltooid. Verder heb ik ruim veertig jaren actief geparticipeerd in de scouting beweging in Suriname en daarmee mede helpen bijdragen aan de vorming van vele “jonge” Surinamers. Deze Surinamers zijn veelal succesvolle burgers in de samenleving geworden.

Ik zit bijkans 31 jaar in de luchtvaart sector, waarvan 29 jaren bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), waarvan 12 jaren als Gezagvoerder (Captain) op de Mid –Atlantic route. Binnen de SLM heb ik ook verschillende management functies mogen bekleden.Mijn stap naar de politiek is er één van waarbij ik als Surinamer het niet langer kon accepteren dat dit land verder wordt vernietigd door wanbeleid. Vele normen en waarden zijn als het ware gewoon weggevaagd uit ons dagelijks leven. Schaamteloos en respectloos gedrag en geen gevoel voor verantwoordelijkheid hebben ons land vele mooie kansen laten missen.

DA91 staat met kop en schouders boven alle politieke partijen wanneer wij spreken over integriteit, daadkracht en niet te vergeten het gegeven “woord” naar zijn kiezer toe.

DA91 heeft een programma die Suriname met succes weer terug zal kunnen brengen naar goed bestuur, een sterke munt en ontwikkelde burgers. Hierbij kan gesteld worden dat de ontwikkelde burger veelal gezonder en ook beter in staat is om die welvaart productie te leveren, die nu zo hard nodig is.

Als kandidaat wil ik mij inzetten met de nodige “dienstbaarheid” om te werken aan integer leiderschap, versterking van overheidsinstituten om hiermede de gedachtegang van “De Democratie” in de ruimste zin des woord te herstellen. Verder wens ik ook mijn bijzondere aandacht te geven in de transport, landbouw en veeteelt sector, omdat er bijzonder veel potentie in deze verschillende sectoren zitten. 

Na 25 mei gaan wij gelijk over als DA91 in eventueel regeer verband met anderen op basis van programma afstemming (absoluut geen NDP) om een halt te brengen aan de desastreus economische situatie in Suriname. 

Met ons integer en kennisvol kader binnen DA91 en onze diaspora buiten, gaan wij deze mega klus aanpakken en een herstelplan uitzetten en bovenal gedisciplineerd uitvoeren. Hiermede zullen wij gegarandeerd onze economie langzaam maar zeker weer terug brengen, waarbij u en ik wederom mogen genieten van een opbloeiende en veilige Suriname, vol gezonde ontwikkelde en gelukkige burgers. 

Suriname moet een nieuwe koers opgaan en daar is een goed geijkt kompas voor nodig, net zoals ik die gebruik wanneer ik mijn vluchten uitzet. Dat geijkt kompas vindt ik op de weg naar de “Nieuwe Republiek” en ik wil daar actief mede inhoud aangeven!

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: