Basisscholen deels weer open, evenementen blijven verboden

Basisscholen in Nederland kunnen na de meivakantie hun deuren weer openen, maar voorlopig nog met een halve bezetting en gespreide starttijden. De kinderopvang en het speciaal onderwijs zouden begin mei zonder beperkingen weer kunnen opengaan. Onderwijsinstellingen in het voortgezet en hoger onderwijs blijven voorlopig gesloten.

Dat is een van de adviezen van het Outbreak Management Team (OMT), het belangrijkste adviesorgaan van het kabinet in de coronacrisis. Het advies is in handen van het FD.

Verder adviseert het OMT dat kinderen tot en met 18 jaar weer buiten mogen gaan sporten, ook in teamverband. Evenementen en festivals moeten voor ‘langere tijd’ verboden blijven en ouderen in verpleeghuizen mogen voorlopig nog geen bezoek ontvangen. Tandartsen en mondhygiënisten kunnen weer aan het werk, dat geldt nog niet voor kappers. Het OMT laat zich opmerkelijk genoeg niet uit over (gedeeltelijke) heropening van restaurants en cafés.

Het kabinet maakt vanavond op een persconferentie bekend of en zo ja, hoe de coronamaatregelen worden versoepeld. Doorgaans neemt het kabinet de aanbevelingen van het OMT over.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: