Update: Uit Frans-Guyanese quarantaine gevluchte man door Surinaamse politie achterhaald; Bootsman Gerrith aangehouden

De 42-jarige bootsman Gerrith M. is op dinsdag 15 april aangehouden door rechercheurs van de Politie Regio Oost.

Deze man wordt ervan verdacht enkele personen met de boot te hebben gesmokkeld over onze oostelijke landgrens. Een van die gesmokkelde personen is de 52-jarige James A. geweest, die op een woonadres te Siparipabo in het district Commewijne door de politie opgespoord en aangehouden was.
De politie schakelde vervolgens het NCCR en het BOG Covid-19 Team in, die James en de overige huisbewoners onder politie begeleiding overbrachten naar een quarantaine locatie.

In het verlengde van het onderzoek zijn twee militairen en de bootsman Gerrith, M. in beeld gebracht. De militairen worden ervan verdacht dat zij hand- en spandiensten hebben verleend aan Gerrith om personen over de Marowijne rivier te smokkelen.

Gerrith is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor mensensmokkel in verzekering gesteld. Het verder onderzoek met betrekking tot de twee militairen zal door de militaire politie worden verricht in nauwe samenwerking met de politie.

Kps

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: