144 sterfgevallen, 156 ziekenhuisopnames, meldt RIVM

Het RIVM meldt vrijdag 156 nieuwe ziekenhuisopnames en 144 sterfgevallen. In totaal zijn er bij het RIVM tot nu toe 30.449 bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat aantal ligt een stuk hoger omdat niet iedereen getest wordt.

Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Het aantal patiënten dat overlijdt neemt ook af, maar minder snel dan de ziekenhuisopnames, aldus het RIVM.

Ook het aantal sterfgevallen door corona ligt een stuk hoger dan het RIVM meldt. Zowel in week 14 als in week 15 zijn ongeveer 5.000 personen in Nederland overleden, aldus het cbs. Dat zijn er 2.000 tot 2.300 meer per week dan normaal in deze tijd van het jaar. Het is waarschijnlijk dat een aanzienlijk deel hiervan is toe te schrijven aan het coronavirus.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: