Trump schort financiering WHO op

President Donald Trump heeft gezegd dat hij de betalingen van de VS aan de Wereldgezondheidsorganisatie tijdens de pandemie van het coronavirus opschort, waarbij hij de organisatie ervan beschuldigt niet genoeg te hebben gedaan om de verspreiding van het virus tegen te houden toen het voor het eerst in China opdook.

Trump, die vorige week zijn bedoelingen had getelegrafeerd, beweerde dat de uitbraak bij de bron had kunnen worden ingedamd en dat er levens hadden kunnen worden gered als het VN-gezondheidsagentschap beter werk had verricht bij het onderzoeken van de vroege rapporten die uit China kwamen.

“De WHO heeft gefaald in haar basisplicht en moet verantwoordelijk worden gehouden,” zei Trump bij een dinsdagbriefing. Hij zei dat de V.S. de acties van de WHO om het virus tegen te houden zou herzien alvorens een beslissing te nemen over het hervatten van de hulp.

De Secretaris-Generaal van de V.N. Antonio Guterres antwoordde op de aankondiging van Trump door te zeggen nu niet de tijd is om steun aan de Wereldgezondheidsorganisatie te beeindigen, en noemde de WHO ,,absoluut onmisbaar” in de globale inspanning om Covid-19 te bestrijden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: